Держстат опублікував дані щодо того, як протягом 2010-2016 років українці споживали ряд основних продуктів харчування: м’ясо, рибу, молочні продукти, яйця, цукор, картоплю, овочі та баштанні, хліб і фрукти з ягодами.
Згідно даних Державної служби статистки у середньому за місяць українець у 2010 році споживав 5,1 кг м’яса. У 2016 році рівень споживання «впав» на 400 грам і був зафіксований на рівні 4,7 кілограм. Споживання риби та рибопродуктів знизилося на 600 грам і становило 1,2 кг.
Картоплі та хліба почали споживати менше на 1 кілограм. Тож у 2016 році показник споживання хліба дорівнював 8,3 кг, а картоплі – 6,7 кг.
Щодо овочів та баштанних, то протягом 2010-2012 рівень споживання зростав, а до 2016 року цифра зменшилася до 9,2 кілограм. Схожа історія трапилася і з ягодами, фруктами, горіхами та виноградом.. Яєць стали їсти також менше, проте не набагато: з 20 шт споживання зменшилося до 19 штук. У той час вживання олії зменшилося на 300 грам.
Щодо молочних продуктів, то у порівнянні з 2010 роком, у 2016 році споживання збільшилося. Проте протягом 2010-2016 років найвищим споживанням «молочки» було у 2013-2014 роках – 20,3 кг.

Якщо Ви знайшли помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!