Підбірка ДОБРИХ новин

10.08.2016 | Новини

Переглядів: 0

Кількість видачі віз до Польщі зросла

За перше півріччя 2016 року консульські установи Польщі видали українцям понад 565 тисяч віз, це на чверть більше, ніж у минулому році. У той же час кількість відмов у видачі польських віз у порівнянні з минулим роком скоротилося з 5,8% до 4%.

Станом на сьогодні  шість консульств Польщі в Україні (Харків, Київ, Львів, Луцьк, Одеса і Вінниця) видали 250,5 тис. У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, на 20% зросла кількість виданих віз типу “Шенген” і на 26%  -національних. За перше півріччя число відмов у видачі польських віз у порівнянні з 2015 роком скоротилося з 5,8% до 4%: з понад 25 тис. До 22,6 тис.

Традиційно найбільше їх видається у Львові та Луцьку. Зокрема, за перші півроку генконсульство Польщі у Львові видало всього 243,7 тис, у Луцьку – 125,4 тис. Найбільше відмов у видачі віз спостерігається в польських генконсульствах в Одесі (7,7% від загальної кількості поданих анкет) і Вінниці (6,8%), найменше в Луцьку – 1,9%.

Ремонт «Північного потоку» призвів до збільшення транзиту газу

Запланований з 9 по 17 серпня ремонт “Північного потоку” призвів до збільшення транзиту російського газу через українську газотранспортну систему до Європи на 20%. Про це повідомив прес-секретар ПАТ “Укртрансгаз” Максим Білявський, пише“ЛІГА. БізнесІнформ”. “Через ремонт “Північного потоку” прокачування газу Україною до Європи збільшилося на 20% – до 275 млн куб. м”, – наголосив Білявський. Також він уточнив, що 7 серпня обсяг транзиту становив 220 млн куб. м, 8 серпня – 230 млн куб. м.

Соки з присмаком дитинства випускатимуть у Вінниці

Восени підприємство “Тріада-МК” (Вінницька область) запускає цех з виробництва незвичних для споживача сокових сумішей. Потужність виробництва складе 1 т на годину, повідомляє agroportal.ua.

ТОВ “Тріада-МК” займається виробництвом ягід і фруктів. Вирощують яблука, вишню, аронію, малину, суницю садову, лохину, ожину, тощо. Перші землі взяли в оренду 4 роки тому. Зараз орендують 350 га землі, з яких вже освоєно 270 га. Планується створити незвичні для споживача сокові суміші. Наприклад, яблуко-аронія, чорниця-яблуко, яблуко-імбир, тощо. У них буде менше цукру і це буде той натуральний смак, який колись був в яблучних соках, де були збережені максимальна свіжість, користь і натуральність.

До кінця року планується продати першу 1000 т соків в упаковках по 0,33 л; у планах – велика 3-х або 5-ти літрова сімейна упаковка соку з клапаном.

   «Лісову пісню» осучаснять

FILM.UA і Animagrad почали роботу над повнометражним мультфільмом за мотивами п’єси Лесі Українки “Лісова пісня”. Мультфільм буде називатися “Мавка. Лісова пісня”. “Розроблені нами персонажі точно здивують глядачів. Крім головних героїв з’являться чарівні комедійні персонажі. Дорослі побачать у фільмі метафору – протистояння природи людини псевдопрогрессу. Дітям сподобаються захоплюючі пригоди, які чекають героїв, динаміка, яскравість образів і прекрасна музика”, – розповіла креативний продюсер проекту Ганна Єлісєєва. Прем’єра мультфільму відбудеться у 2017 році.

 

 
Новини інших ЗМІ
Випадкові новини